Xsplit broadcaster slowed down after update

Asked By 10 points N/A Posted on -
qa-featured

 

Hello all

I have using Xsplit broadcaster for easy multimedia broadcasting and recording. I was using its version 6.0 but recently I updated it to version 7.1.  After I updated it Xsplit is no longer working after log in whereas the previous version was running immaculately.

I have tried this on two different streaming workstations but the same problem occurs on both. I think it might be an xml issue or db issue with my recent hardware upgrades. I have recently updated all window updates and also Nvidia updates  both manually and automatically. I also upgraded to .net v4.0 but despite all these updates the problem still persists. I receive the following error everytime followed by Xsplit UI after running the program:

 

 

I have searched a lot for this on the internet but found nothing useful. If anyone has any ideas how to fix the issue, please shed some light on it. I'll be really thankful.

Thanks and best wishes

SHARE
Answered By 0 points N/A #181174

Xsplit broadcaster slowed down after update

qa-featured
Hi there Leo S Rogers,
 
Looks like the XSplit is not compatible with either your hardware or your operating system. Please, check the minimum requirements on the XSplit webpage to see if that is a problem. Also, make sure you are using the correct version of the software – for example, if you are using 64-bit OS you can't install 32-bit version of the software. 
 
There is always the possibility that you're facing a bug that will be fixed in one of the later editions. I would suggest you to go back to the older version that is working on your PC and regularly check for updates to see when the problem is fixed.
 
Best regards,
Drake Vivian

Login/Register to Answer

Related Questions