Mail Service Problem error message issue

Asked By 40 points N/A Posted on -
qa-featured

Hi Its Jennie here,

Hopping to get some help on an issue of sending mails via other then company services.

I as a client, when try to send email ,I am asked after entering the email address and my message to enter server name and then to select mail protocol I enter all information correctly.  But when I select MAPI and click next it responds back with the a message that you can see in the image.

I don’t understand that why is this configuration not getting done.  I mean I contacted my admin and asked him to sort this issue out and he said that its all well at this side and he has enabled MAPI, then why do I get this issue on my side.

Please if anyone had this experience before or recently please reply me here with the solution.

Notification Configuration

V-19-310-3-9

To enable MAPI Mail you must enter a valid mail server name.

SHARE
Answered By 0 points N/A #121932

Mail Service Problem error message issue

qa-featured

Hi, Karlos here

The error you are having occurs when during configuration of Email notification using MAPI from Tools > Email and Pager Notification > MAPI Configuration. The error message you are facing is simply a result of the MAPI Server Name field under MAPI Configuration is either left blank or has invalid characters, values or details. Another reason could be is that the server is not accessible from the Backup Exec media server.

Please make sure the MAPI Server Name you have entered is valid or it is not left blank and that connection and accessibility with the Backup Exec Media Server is all ok. These two is usually the only reason that message appears, as it is what the message is intended for.

Login/Register to Answer

Related Questions